Acquire

SUBSIDIE ELEKTRISCHE AUTO.

SUBSIDIE ELEKTRISCHE AUTO.

Er is een nieuwe subsidie beschikbaar vanuit de overheid op elektrische auto’s, specifiek voor particuliere eigenaren. Het voornaamste doel van deze subsidie is om de C02-uistoot in Nederland verder te reduceren, zoals besloten in het Klimaatakkoord van juni 2019. Tot voor kort hadden met name zakelijke rijders profijt van de overheidsinitiatieven. 82% van alle auto’s zonder emissie zijn dan ook zakelijk geregistreerd in Nederland. Met deze nieuwe subsidie wil de overheid elektrisch rijden, specifiek voor particuliere klanten, ook aantrekkelijker te maken.

De subsidie is ingegaan per 1 juli 2020 en is van toepassing op alle nieuwe en gebruikte elektrische auto’s die vanaf 1 juli 2020 worden geregistreerd en zijn aangeschaft door een particuliere klant. Hieronder valt naast een reguliere aankoop ook het afsluiten van een Private Leasecontract. De subsidie bedraagt € 4.000 op een nieuwe elektrische personenauto en € 2.000 op een gebruikte/reeds geregistreerde elektrische personenauto. Benieuwd naar alle details? Bekijk dan onze veelgestelde vragen.Extra voordeel

 

Opel vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk consumenten elektrisch kunnen gaan rijden. Én op dit moment staat er een groot aantal Ampera-e’s bij de dealer op voorraad. 1+1=3. 

Daarom bieden nu we bovenop de € 2.000 overheidssubsidie, een extra korting van maar liefst € 4.000 bij aanschaf van een nieuwe Ampera-e uit voorraad. Én met genoeg keuze, rijd je dus direct super voordelig in je nieuwe elektrische auto! Bekijk de voorraad voor het complete aanbod Opel Ampera-e’s.  

 

 

Bekijk onze voorraadVeelgestelde vragen

Indien je als particulier een volledige elektrische auto aanschaft vanaf 1 juli 2020, met een nieuwwaarde tussen de € 12.000 en € 45.000 en een minimale actieradius van 120 km, kun je een subsidie aanvragen. Dit is van toepassing op zowel aankoop als private lease. De auto/het contract moet op jouw naam staan om de subsidie aan te kunnen vragen.

De subsidie hoogte voor het rijden van een elektrische auto verschilt. Indien je een nieuwe auto koopt kan je een subsidie aanvragen van €4.000. Indien je een tweedehands auto/reeds geregistreerde auto koopt, kun je een subsidie aanvragen à €2.000. De subsidie geldt ook voor private lease, in dit geval krijg je de subsidie per maand uitbetaald over de periode van 48 maanden.

De subsidie geldt op volledig elektrische auto’s. Bij Opel zou je dus een subsidie kunnen krijgen op onze Ampera-e of Corsa-e. Let op: de regeling is dus niet van toepassing op Hybride of Plug-in Hybride (PHEV) modellen.

Gezien Plug-in hybride auto’s zowel elektrisch als op fossiele brandstoffen kunnen rijden, genereren ze altijd nog CO2-uistoot. En hoewel de gemiddelde CO2-uitstoot een stuk lager ligt dan een reguliere auto met brandstofmotor, heeft de overheid het doel om specifiek de uitstoot drastisch te verlagen. Dit doel is eerder te realiseren met volledig elektrische auto’s, dan Plug-in hybride auto’s. De overheid zal daarom alleen de aankoop van volledig elektrische auto’s stimuleren.

Je kunt de subsidie aanvragen vanaf 1 Juli via de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). De aanvraag wordt gedaan via jouw DigiD. Daarnaast moet de aanvraag tot subsidieverlening binnen 60 dagen na de datum van ondertekening van het private lease- of koopcontractkoopcontract worden ingediend. Binnen doorgaans 13 weken na ontvangst van de aanvraag, zal je respons krijgen of je de subsidie krijgt.
NOTE: Om de aanvraag te kunnen doen moet de auto/contract op jouw naam staan. Je kunt slechts 1 keer per persoon gebruik maken van deze subsidieregeling.

Indien na de aanvraag van de subsidie blijkt dat de subsidie niet wordt verkregen, dan kun je bij ons jouw aankoop kosteloos annuleren. Bespreek de mogelijkheden met jouw dealer.

De subsidieregeling is ook van toepassing bij het afsluiten van een private lease contractleasecontract bij een nieuwe of gebruikte auto. De hoogte van de subsidie is hetzelfde als bij aankoop van een auto, echter krijg je de subsidie per maand uitbetaald over een periode van 48 maanden.
Dus indien je een nieuwe auto private least dan krijg je 4000/48 = 83,33 euro per maand subsidie. 

Reden dat deze subsidie wordt gegeven, is om invulling te geven aan de doelstellingen van het klimaatakkoord: • 100% van verkoop nieuwe auto’s moet per 2030 elektrisch zijn • Rond 2025 moet er een volwaardige markt zijn voor gebruikte elektrische auto’s bij particulieren Deze doelstellingen zijn opgemaakt om het belangrijkste doel van het Klimaatakkoord te bereiken; het verminderen van CO2-uitstoot

De subsidie voor de aanschaf van een elektrische auto geldt tot 30 juni 2025 (de hoogte van de subsidie zal afnemen per jaar). Tot deze tijd kun je dus een subsidie aanvragen. Indien je een subsidie hebt aangevraagd, zijn er nog enkele voorwaarden waar je rekening mee moet houden. Indien je jouw elektrische auto verkoopt binnen 3 jaar na aankoop, dan dien je een deel van de subsidie terug te betalen mits jouw nieuwe auto weer een elektrische auto is, dan loopt de subsidie door. En indien je private least en de auto binnen 4 jaar weer inlevert dan stopt de subsidie ook.Ontdek onze elektrische modellen

Nieuwe Opel Corsa-e Ontdek de nieuwe Corsa-e

Opel Ampera-e Ontdek de Ampera-e